آلبالو

 آلبالو

نامهای دیگر : قراصیا حب الملوک – آلوبو على البالوی ترش) – آلی بالی قاراسیای ورمی


خواص  آلبالو

آلبالو با طعم ترش خود جزو میوه های فصل تابستان بوده که طبع سردی دارد و برای افراد با مزاج گرم مفید است. آب آلبالو یا شربت آن برای رفع تشنگی استفاده می شود. خوردن آلبالو برای کسانی که فشار خون بالایی دارند تعادل ایجاد کرده و فشار خون را کاهش میدهد در واقع مصرف آن غلظت خون را کاهش میدهد و در رفع تصلب شرایین بسیار موثر است. همچنین حاوی بتاکاروتن و ویتامین های C و E و نیز مواد معدنی همچون پتاسیم، منیزیم، سدیم، مس، روی و آهن میباشد. وجود مس و آهن به درمان کم خونی کمک میکند.  آلبالو برای پاک سازی مجاری ادرار و کاهش سوزش در این مجاری مفید است و به دفع سنگ کلیه سرعت می بخشد.

این میوه خاصیت ضد عفونی کنندگی روده را داشته و در کاهش ورم معده نیز موثر است همچنین مصرف آلبالو قند خون را نیز کاهش داده و برای افراد دیابتی نیز مفید است. چربی خون نیز با مصرف آلبالو کم میشود. اشتها آور است. این میوه برای افرادی که به بی خوابی مبتلا هستند نیز مفید بوده زیرا حاوی هورمون ملاتونین است که به خواب راحت کمک میکند. شربت آلبالو یا مربای آن تب بر خوبی است همچنین به رفع حالت تهوع کمک میکند.

آنتی اکسیدان هایی که در آلبالو موجود است به کاهش خطر ابتلا به انواع سرطان کمک میکنند. آلبالو در شادابی و طراوت پوست نیز نقش موثری دارد. از هسته آلبالو برای درمان اسهال و همچنین کاهش فشار خون میتوان استفاده کرد. آلبالو برای درمان بیماریهایی همچون رماتیسم، نقرس و پیوره دندان مفید است. 

مصرف آلبالو خشکه به جای قرص استامینوفن

از خواص آلبالو خشکه این است که به عنوان یک کاهش دهنده درد عمل می کند و فعالیت آنزیم های دخیل در فرآیند التهاب و احساس درد در بدن را کاهش می دهد؛ همین خاصیت آلبالو خشکه است که باعث شده است تا آن را هم ردیف داروهای تسکین دهنده ای چون استامینوفن، ایبوپروفن و ناپروکسن قرار دهند.

آلبالو علامت جوانی و نشاط است و تمام قسمت های این میوه یعنی هسته، دم، برگ و ساقه آن در طب و صنعت کاربرد دارند. آلبالو ارزش غذایی زیادی ندارد. اشتها آور است و چربی خون و قند خون را کاهش می دهد. برای افراد دارای چربی شکمی مفید است. مسکن تشنگی، ضد حالت تهوع و مناسب برای رفع سوء هاضمه است. هرگز بعد از خوردن آن آب ننوشیده چرا که موجب نفخ شدید می شود. 

لوازم پزشکی آلبالو بخورید، گرمازده نشوید!

مصرف آلبالو، با توجه به طعم مایل به ترشی که دارد در رفع تشنگی و برای مقابله با گرمازدگی و رفع علایم آن در گرم مزاجان و در فصل گرما بسیار موثر می باشد.

دیگر خواص  آلبالو

 

(طبع آن سرد و خشک است) – دارای ویتامین C فراوان و آهن – تصفیه خون هدر ملین اشتها – اعصاب – کبد – روماتیسم – دفع کننده حرارت بدن و عطش – غلظت خون – سوزش مجاری ادرار – فشار خون – چاقی – خارش پوستی – قابض – استفراغ – سنگ مثانه (پودر دانه آن با کمی رازیانه) – نیروی جنسی – صاف کننده صدا – سرفه * – التیام زخم ۔ زیبائی (ماسک) – تقویت بینایی (مالش) – مرض قند – سوءهاضمه (رسیده) – قند خون – تصلب شرائن – نقرس – صفرابر – کلسترول – ورم کلیه – ورم طحال – بالابرنده تعداد اسپرم – ورم معده.


مضرات  آلبالو

سرد مزاجان – ناراحتیهای گوارشی (بعد از غذا) – زخم معده بخصوص ناشتا) – چاقی (بعنوان دسر) – ورم روده – صفرا

مصرف زیاد آلبالو به خاطر داشتن پتاسیم برای افرادی که بیماری های کلیوی دارند ممکن است خطرناک باشد. توجه داشته باشید که در کمپوت یا مربای آلبالو به خاطر جوشاندن آلبالو باعث میشود مقداری از ویتامین های آن به ویژه ویتامین C که به حرارت حساس هستند از بین بروند.

افرادی که مشکل کلیوی و ورم روده دارند و کودکانی که مشکل هاضمه دارند، بهتر است در مصرف آلبالو زیاده روی نکنند…


مقالاتی از گیاهان دارویی


 

بازدیدها: 48

 آلبالو