بادمجان

بادمجان (آب پز)

نامهای دیگر : بادنجان – حدق – حدج – پادنگان – لهب – آنب -کهلم – کهری – یبروجا – زعرور – قهقب – وغد – مغد – پاتنگان


خواص بادمجان

 

۱۰ خاصیت شگفت انگیز بادمجان

بادمجان در رنگ ها، اندازه ها و انواع مختلف موجود است. این سبزی حاوی ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان هایی است که به ارتقاء سلامت قلب، کنترل سطح قند خون، کاهش خطر ابتلا به سرطان، بهبود عملکرد شناختی و کاهش وزن کمک می کند.

فواید و خواص بادمجان برای سلامتی کدامند؟

  1. سلامت قلب را تقویت می کند

گفته می شود بادمجان ها خاصیت آنتی اکسیدانی دارند که ممکن است به ارتقاء سلامت قلب کمک کند.

مطالعه ای که توسط دانشکده پزشکی دانشگاه کانتیکت انجام شد، نشان داد که بادمجان خام و پخته دارای خواص محافظتی قلبی است.

مطالعه دیگری که روی خرگوش های کلسترول خون (کلسترول بالا) انجام شد، نشان داد که آب بادمجان ممکن است سطح کلسترول پلاسما و آئورت را کاهش دهد. همچنین، مصرف روزانه بادمجان فشارخون بالا را در افراد کنترل می کند.

  1. سطح قند خون را کنترل می کند

بادمجان منبع غنی فیبر و کم کربوهیدرات محلول است. می تواند به تنظیم سطح قند خون و کنترل جذب گلوکز کمک کند. مطالعات in vitro  در مورد بادمجان نشان داد که فنولیک های موجود در این سبزیجات به عنوان بازدارنده آنزیم های درگیر با دیابت نوع ۲ عمل می کنند.

مطالعه ای که توسط انستیتوی تغذیه انسانی آلمان انجام شد نشان داد که مصرف فیبر در رژیم غذایی و اثرات متابولیکی آن می تواند به جلوگیری از دیابت کمک کند. فیبر می تواند سرعت جذب قند را کاهش دهد و سطح قند خون را کنترل کند .

پلی فنول های موجود در بادمجان ممکن است به کنترل سطح قند خون کمک کنند.

  1. خطر سرطان را کاهش می دهد

عصاره هایی که در پوست بادمجان یافت می شوند، غنی از گلیکوزیدهای رامنوزیل (SRGs) هستند. این ترکیبات خاصیت مبارزه با سرطان دارند و ممکن است به درمان سرطان پوست کمک کنند. یک مطالعه انجام شده توسط تحقیقات پزشکی Australasian نشان داد که SRG ها ممکن است باعث مرگ سلول های سرطانی شوند.

مطالعه دیگری که توسط دانشگاه کوئینزلند انجام شد، نشان داد که مخلوط استاندارد گلیکوزیدهای سولاسودین در درمان تومورهای بدخیم و خوش خیم پوست انسان اثبات شده است.

  1. عملکرد شناختی را بهبود می بخشد

عناصر غذایی گیاهی موجود در بادمجان ها ممکن است از غشای سلول مغز در برابر آسیب محافظت کند. آنها همچنین می توانند انتقال پیام را از یک سلول به سلول دیگر تسهیل کنند؛ بنابراین عملکرد حافظه را حفظ می کنند.

رادیکال های آزاد در مغز مسئول تخریب عصبی، آلزایمر و زوال عقل هستند. آنتی اکسیدان قوی موجود در پوست بادمجان، با مهار این رادیکال های آزاد باعث مهار مسائل عصبی می شود. این عملکرد مغز را بهبود می بخشد و خطر بیماری های عصبی را کاهش می دهد.

  1. به کاهش وزن کمک می کند

محتوای آب بادمجان زیاد و کالری کمی دارد. این حالت را برای افرادی که می خواهند وزن کم کنند، ایده آل می کند. بافت اسفنجی سبزیجات این ویژگی ها را تسهیل می کند. از این رو، شما باید حدالامکان بادمجان را به شکل طبیعی آن مصرف کنید. این سبزی همچنین دارای محتوای فیبر بالایی است. فیبر شما را سیر نگه می دارد و به کاهش وزن کمک می کند.

  1. سلامت چشم را ارتقا می بخشد

بادمجان سرشار از لوتئین است. آنتی اکسیدان از تخریب ماکولای وابسته به سن که علت اصلی نابینایی و اختلال بینایی است، جلوگیری می کند. برای درک اثرات بالقوه محافظ بینایی بادمجان در انسان، به تحقیقات طولانی مدت بیشتری نیاز است.

  1. سلامت استخوان را افزایش می دهد

بادمجان به بهبود تراکم مواد معدنی استخوان و کاهش خطر پوکی استخوان کمک می کند. این سبزی حاوی مواد مغذی مانند کلسیم، منیزیم و پتاسیم است که به تقویت استخوان کمک می کند .

  1. به درمان کم خونی کمک می کند

کمبود آهن یکی از دلایل اصلی کم خونی است که دارای علائمی مانند سردرد، ضعف و مشکل در تمرکز است. بنابراین، پزشکان رژیم غذایی غنی از آهن را برای مقابله با کم خونی پیشنهاد می کنند.

بادمجان حاوی حدود ۰٫۲ میلی گرم آهن در هر ۱۰۰ گرم است. این سبزی تغذیه ای همچنین غنی از مس است (حدود ۱۷۳/۰ میلی گرم در ۱۰۰ گرم). این دو ماده معدنی به طور موثر با یکدیگر کار می کنند تا به تولید و توزیع مناسب RBC کمک کنند؛ بنابراین انرژی و سطح هموگلوبین را تقویت می کنند .

  1. از نقایص مادرزادی جلوگیری می کند

بادمجان ها حاوی اسید فولیک هستند که برای زنان باردار ضروری است. مصرف یک رژیم غذایی غنی از اسیدفولیک ممکن است به جلوگیری از نقایص مادرزادی کمک کند. کمبود فولات در مادران و جنین ها منجر به ناهنجاری می شود.

  1. سلامت پوست را بهبود می بخشد

بادمجان ها سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی، آنتوسیانین ها (ترکیبات طبیعی گیاهان) و آنتی اکسیدان ها هستند. شواهد نشان می دهد که این موارد می توانند به بهبود درخشندگی پوست و کند شدن پیری کمک کنند. با این حال، هیچ مدرک علمی برای اثبات این ادعا وجود ندارد.

 

خواص بادمجان بصورت فهرست وار

طبع آن گرم و خشک است -دارای پتاسیم – مدر – دارای رادیو اکتیو – قلیائی کننده خون – زخم معده (تنوری یا آب پز) – سوءهاضمه – بیخوابی (اقماع آن با بادام تلخ) – ملین – ضد مسمومیت قارچ سمی – قابض با سرکه) – سردرد خوشبوکننده عرق و بوی زیر بغل – بواسیر (با بادام تلخ با پودر اقماع و شکوفه آن با روغن بابونه بمالید البته قبلا موضع را با روغن بادام چرب کنید) * – ضد تشنج – سیاه کردن مو (ضماد)

سفیدی و نور چشم (مالش با برگ خشک) – نمناکی دست (شستشو با جوشانده آب سیاه) – بازکننده انسداد و گرفتگی مجاری عروق – ضد آستم (جوشانده ریشه) – ضد سودا- لب – خنازیر – انگل (خام) – تنگی نفس (تخم) – اشتها – زخم دست در اثر سرماخوردگی – گوش درد – چاقی – اعصاب – تاول دهان – فشارخون – رفع درد ضربه (آب تنوری شده آن + شکر سیاه هندی)* – اسهال خونی (برگها و پوست) – نازائی


مضرات بادمجان

درد پهلو – زیاد کننده سودا(سرخ کرده) – تیره کننده رنگ صورت – مسمومیت (کال) – یرقان -تب – چاقی – خارش پوستی ضعف دید – زنان حامله – حصبه – آستم -لک سیاه – ورم سرطانی – جذام – سردرد – جوش دهان – کبد (سرخ کرده) – طحال (سرخ کرده) – مالیخولیا – بواسیر (گوشت آن) – سنگ صفرا – فشارخون – ورم کلیه – ورم کبد


مقالاتی از گیاهان دارویی


 

بازدیدها: 29

بادمجان