برنج
نامهای دیگر : ارز – گزنه – ثمن – ری – اوریزا – روزی – چاپول – چاوال – دهان – رونز
خواص برنج
(طبع آن سرد و خشک است و چلوکش و دم کشیده آن سرد و اگر چلوکش نکنند کمی گرم) – دارای ویتامینهای B و B و B2 و B و B و A شلتوک) – اسید پانگامیک (برنج زرد رنگ) – کبد – رماتیسم (هنگام آبکش با پارچه ۸ ساعت بیندید) – بواسیر (کیک برنج و چربی کوهان شتر) – اضطراب – کم کننده ترشحات – رماتیسم (دمکرده کلش) – سرطان – زیاد کننده شیر – لاغری (کته با انگور و نان کامل و موز) – نقرس – اسید اوریک – سیاه کردن مو (۳ ماه هر روز خیسانده شلتوک برنج و یک قاشق سرکه)*
زیاد کننده اسپرم – زخم روده (تنقیه) – دلپیچه و زخم روده (بوداده) – ورم روده (آب برنج) – فشارخون (رژیم) – سوءهاضمه – اسهال خونی – اسهال صفراوی – اسهال (رژیم لعاب برنج و آرد برنج و کته با ماست) – استفراغ – عطش – رنگ رخساره – کابوس – مسمومیت (آب و خاکستر کاه برنج) – ضد آرسنیک (چلو) – گواتر – سکسکه (برنج پخته خشک کرده) – سرماخوردگی (آش برنج) – جهت بیماری بری بری – زخم معده – کلیه – سنگ کلیه از نوع کلسیمی – شب ادراری (شلتوک)
امراض مثانه – شاش بند – صفراوی مزاجها – خون دماغ (پاشیدن پودر) – چاقی (بی نمک و روغن بصورت رژیم) – زیبائی اسوس) – زایمان راحت اسیوس) ” چربی خون اسبوس) – سرطان دم کرده شلتوک به جای چای) – نیروی جنسی – بیخوابی – قند خون – پزوریازیس – ضد تومور – واریس(برنج بوداده)
درصد فقیر شدن برنج سفید نسبت به برنج سبوس دار – ویتامین B (تیامین) ۸۰ درصد – ویتامین B6(ریبوفلاوین) ۴۰ درصد – ویتامین B3 (نیاسین) ۶۵ درصد – کلسیم ۲۵ درصد – فسفر ۶۰ درصد – آهن ۵۰ درصد – پتاسیم ۵۵ درصد
مضرات برنج
سقط جنین (جوشانده شلتوک) – سمی (زیاده روی در شلتوک) – غم (شلتوک) – سردرد (شلتوک ) – صفرابر – یبوست – مرض قند – قولنج – سست کننده بدن -تب – جوش صورت – اسیدی کننده خون – استم – سنگ اورات – معده (رژیم).