تمشک (از تیره گل سرخیان)

 نامهای دیگر تمشک: علیق – تمیس – تلس–سه گل – توت سه گل – تلو- علیق الجبلتوت العلیق – تموش – توت شوکی – علیق الجبل – توت وحشی

 

خواص تمشک

خواص تمشک

 

هفت خاصیت باورنکردنی تمشک

بر اساس تحقیقات بین المللی ، یک فنجان (تقریبا ۱۲۰ گرم) تمشک ۶۴ کالری ، ۱٫۵ گرم پروتئین ، ۰٫۸ گرم چربی ، ۱۵ گرم کربوهیدرات کل و ۸ گرم فیبر دارد. تمشک همچنین مقدار زیادی ویتامین C ، E و K، منگنز،  آهن و پتاسیم همراه با مقادیر کمتری از تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، کلسیم، ویتامین B6 و سایر ویتامین ها و مواد معدنی باارزش را تامین می کند. علاوه بر این، تمشک به طور قابل توجهی دارای آنتی اکسیدان قوی است.

 

خواص تمشک:

  1. سلامت دستگاه گوارش

فیبر بالای تمشک به طور قابل توجهی برای سلامت دستگاه گوارش مفید است. به ازای هر یک فنجان تمشک، به ترتیب ۲۱ و ۳۲ درصد فیبر روزانه برای مردان و زنان تأمین می شود. افرادی که میزان دریافت فیبر توصیه شده را مصرف می کنند، همچنین خطر بواسیر، سرطان های دستگاه گوارش و سایر شرایط موثر بر سلامت دستگاه گوارش را کاهش می دهند.

  1. قلب سالم

مشخص شده است که فیبرهای محلول در تمشک به طور طبیعی سطح کلسترول خون را کاهش می دهد. تمشک با محتوای آنتی اکسیدانی قوی که دارد، خطر بیماری قلبی را کاهش می دهد.

  1. کنترل دیابت

فیبر بالای “تمشک” نه تنها به بهبود سلامت دستگاه گوارش و قلب کمک می کند، بلکه برای کنترل دیابت مفید است. رژیم های غذایی با فیبر بالا می توانند به ثبات و تنظیم قندهای خون کمک کنند و در نهایت خطر عوارض مرتبط با دیابت را کاهش دهند.

  1. پیشگیری از سرطان

مصرف انواع توت ها به دلیل خواص آنتی اکسیدانی قوی که منجر به مطالعات مداوم در مورد خواص ضد سرطانی آنها می شود، توصیه می گردد. مطالعات مختلف نشان داده است که تمشک سیاه توانایی جلوگیری از تشکیل تومور در حفره دهان و سایر انواع سرطان ها، از جمله مری، لوزالمعده، پروستات و ریه ها را دارد.

  1. محافظت از چشم

میزان زیاد ویتامین C تمشک از چشم در برابر آسیب محافظت می کند؛ از جمله تشکیل آب مروارید. یک آنتی اکسیدان موجود در آن، معروف به زاگزانتین در محافظت از چشم تاثیر دارد.

  1. ضد پیری

میزان قابل توجه ویتامین C تمشک و فعالیت آنتی اکسیدانی قوی آن (همراه با آنتی اکسیدان های دیگر تمشک) ممکن است از پیری دفاع کند. این ویتامین همچنین نقشی حیاتی در تولید کلاژن دارد و نشان داده است که از پوست در برابر اشعه ماورا بنفش (UV) محافظت می کند که خطر سرطان پوست را کاهش می دهد.

  1. مصرف آسان

علاوه بر مزایای سلامتی تمشک، یکی از بزرگ ترین ویژگی های آن قابلیت انعطاف پذیری آن است که به دست آوردن اثرات بارز آن بسیار آسان تر است.

 

خواص تمشک بصورت فهرست وار

(طبع آن سرد و خشک است) – دارای ویتامین های CK – رقیق کننده خون- تب رماتیسم- تصلب شرائن – تصفیه خون جوش صورت ناشی از یبوست – کک مک مالش) – چربی خون – عرق آور – احتمال جنین پسر را بالا می برد- اوره خون- مرض قند- آلبومینوری – لکنت زبان – مدر- خون اداری – شاش بند(تمشک خانگی) – فعال کننده کلیه سنگ کلیه – سرطان – قاعدگی- کم کننده بزاق – اسکوربوت- فشارخون – کندی عمل کبد – سرخ باد- زخم دهان – برآمدگی اطراف چشم – بواسیر- روده – زخم روده – ضدعفونی – اسهال همراه با التهاب روده (تمشک سیاه)

اسهال کودکان (تمشک سیاه) – مننژیت (بستن سر با برگ)-گلودرد چرکی(جوشانده برگ با عسل) – سیاه کردن مو(ضماد با برگ یا میوه) – درد کیسه صفرا (جوشانده برگ)- ترشی معده – سوءهاضمه (جوشانده برگ)خونریزی ریه – ناخنک چشم — زخم لثه (پودر برگ) – بدبوئی دهان(پودر برگ)- مانع بارداری (با گلاب در مدت حیض) – آبله مرغان – سرخک – مسمومیت از دست دادن صدا(تمشک سیاه) – برفک دهان (تمشک سیاه) – نیروی جنسی خونریزی رحم- خلل و فرج پوست (ماسک)- رقیق کننده خون (میوه – جوشانده ریشه)


مضرات تمشک

سردرد- کبد(به مقدار زیاد) – صفرا (زیادی مصرف میوه آن) – قلب (زیاده روی)


مقالاتی از گیاهان دارویی


 

بازدیدها: 159

خواص تمشک