خواص ریواس

 

نامهای دیگر ریواس: چوکری- ریواچ – رواش

ریواس نوعی گیاه بومی آسیایی و از خانواده هفت‌بندان می باشد که بیشتر در مناطق کوهپایه و سردسیر رشد نموده و نیازی به آبیاری ندارد. اغلب چینی‌ها با توجه به فواید ریواس از این گیاه بعنوان دارو استفاده میکنند.

ریواس در فصل بهار در اکثر مناطق آذربایجان و کردستان یافت می‌شود که از دامنه‌های کوه‌های این مناطق توسط روستاییان برداشت میگردد.


خواص ریواس

فواید مصرف ریواس

 

افزایش قابل ملاحظه سوخت و ساز بدن که در نتیجه به کاهش وزن منجر میگردد.

ریواس جزو تقویت کننده های معده و کبد میباشد. 

نوشیدن آب ریواس برای درمان تب و افزایش اشتهای فرد بیمار بسیار مفید است.

کاهش روند پیر مغزی و ابتلا به آلزایمر

چند نوبت مصرف ریواس با ایجاد تعادل در کار کبد تاثیرات سوئ صفراوی را در بدن کاهش داده و حالت تهوع را نیز از بین میبرد. ریواس به عنوان محرک دستگاه گوارش، ناقل نمک‌های صفراوی و از عوامل ترشح کبد می باشد که این موضوع نیز باعث افزایش جذب چربی توسط روده ها میگردد.

 از ریواس در تهیه خورشت، کمپوت، مربا و شربت نیز استفاده میگردد.


خواص شربت ریواس

  • شربت ریواس از ساقه این گیاه تهیه میگردد که دارای خواص جالبی می باشد:
  •  درمان کم خونی و بی اشتهایی (ریواس تازه)
  • درمان یبوست و کمک  به هضم غذا

دارای مواد معدنی غنی مانند:

 ویتامین Kجهت افزایش انعقاد خون

کلسیم جهت استخوان سازی و رفع پوکی استخوان

لوتئین جهت حفاظت از چشم و پوست در محیط های آلوده

 


مضرات ریواس

ساقه ریواس را میتوان بصورت خام مصرف کرد ولی ظاهرا برگ‌های آن مسموم‌کننده می باشند و بایست به این نکته دقت داشت. 


مقالاتی از گیاهان دارویی


 

بازدیدها: 9

ریواس