پیاز

پیاز – پیازچه (از تیره سوسنیها)

نامهای دیگر: بصل – بسیلا – حلحل – دوقص – سوغان – کرمران(نوع بیابانی آن) – پیاز اسپانیائی (پیازچه) – بصل اسپانیا( = پیازچه) – حلاحل – سوخ – قوماروس

پیاز جزو محصولات اصلی در سبد تغذیه تمام خانواده های ایرانی است. پیاز به هر دو صورت خام و پخته استفاده های فراوانی دارد. پیازها به رنگ های متنوع از جمله سفید، سبز، بنفش متمایل به قرمز و زرد متمایل به قهوه ای وجود دارند که رنگ های متفاوت به دلیل وجود مقادیر مختلف از رنگدانه های متفاوت است، هرچند که اکثر خواص آنها مشترک است.

پیاز حاوی مواد مغذی زیادی است و کالری کمی دارد. ویتامین C به مقدار قابل توجهی در پیاز وجود دارد. ویتامین C سیستم ایمنی را تنظیم میکند، باعث تولید کلاژن در بدن شده و بافت های بدن را ترمیم میکند و نیز جذب آهن را افزایش میدهد. ویتامین C همچنین یک نوع آنتی اکسیدان نیز محسوب میگردد که با خنثی سازی رادیکال های آزاد گردیده و از آسیب دیدن سلولها جلوگیری میکند. در پیاز ویتامین های B6 و B9 وجود دارند که نقش کلیدی در تنظیم متابولیسم بدن دارند، تولید گلبول های قرمز خون را افزایش داده و به عملکرد سلول های عصبی نیز کمک میکنند.

پیاز منبعی خوبی از پتاسیم نیز میباشد. پتاسیم برای عملکرد طبیعی سلول، تعادل مایعات بدن، عملکرد صحیح کلیه و انقباظ عضلات نقش حیاتی دارد. پیاز علاوه بر داشتن آنتی اکسیدان حاوی ترکیباتی است که التهاب را کاهش میدهند همچنین سطح تری گلیسرید و کلسترول خون را پایین آورده، در نتیجه ریسک بیماری های قلبی را هم کم میکند. کلیه انواع این خوراکی به ویژه پیازهای قرمز رنگ مقادیر زیادی آنتی اکسیدان دارند. در پیاز ۲۵ نوع مختلف از آنتی اکسیدان کشف شده است. همچنین اثبات شده است که مصرف پیاز خطر ابتلا به سرطان ( به ویژه سرطان معده و روده ) را کاهش میدهد.

پیاز برای افراد دیابتی نیز مفید است زیرا سطح قند خون را پایین می آورد. پیاز همچون لبنیات به تقویت استحکام استخوان ها کمک میکند. یکی دیگر از خواص پیاز که برای اکثر مردم مشهود است خاصیت آنتی باکتریالی پیاز است. علاوه بر اینها پیاز برای تقویت سیستم هاضمه و گوارش نیز بسیار مفید است.


 

خواص پیاز ، کاربردها و موارد منع مصرف ان

خواص پیاز

(طبع آن گرم و خشک است) – دارای ویتامین C و گوگرد و سلنیوم – دافع سدیم- آنتی بیوتیک طبیعی – ترومبوز خون – سکته – قلب (خوردن – ضماد تنوری شده آن در کف پا) – میوکاردیت قلب – تپش قلب – جوش قرمز (با سرکه ضماد کنید) – قند خون – رقیق کننده خون – زگیل (ضماد پخته) – چربی خون – خون دماغ (چکاندن با سرکه) – خستگی ورم روده – سکته مغزی -تب – اعصاب (استنشاق له شده آن) – آب مروارید (آب آن را با آب لیموترش تازه هفت روز ضماد کنید یا هر روز ۱۰ نوبت مخلوط کنید و بچکانید) – آبریزش چشم (چکاندن آب) – دندان درد( چکاندن) – اسکوربوت – فشارخون – چین و چروک (مالش با محلول) – فلج – اشتها – سرطان (بخصوص کبده ) – بیخوابی (جوشانده قبل از خواب) – بواسیر ( با زرده تخم مرع ضماد کنید)

میگرن (استنشاق) – پوست – گزیدگی حشرات (مالش) – مارگزیدگی – گرفتگی صدا(تنوری کنید باکره میل کنید) – رشد قد – حافظه – مرض قند – مو – زیاد کننده اسپرم* – نرم کننده صدا(شیره با عسل) – ماده ضد انعقاد خون – چسبندگی پلاکتهای خون – نیروی جنسی و – ورم پروستات (خام) – پرخوری – نفخ (سوب آروغ ترش (سوپ) – انگل معدہ (یک پیاز را در آب رنده کنید و یک شب کنید و صبح ناشتا بنوشید و ۶ روز تکرار کنید) – ضد بلغم  فتق (باشک طول عمر (تا روزی ۱۲ عدد) – کیسه صفرا (یک پیاز را با ۴ قاشق روغن زیتون نیم پز کنید و ۱۵۰ سی سی آب اضافه کنید و ۱۰ دقیقه بجوشانید و گرم گرم بنوشید) – ورم ساق پا – سنگ کیسه صفرا – سرماخوردگی – استفراغ – خارش (مالش) – زیبائی (آب آن را با آب شاهی ناشتا بنوشید) – شکاف مقعد (با روغن کوهان شتر بمالید).

سنگ آور – شاش بند – نفریت مزمن – تورم مثانه – استم (آب پیاز + عسل) – پسوریازیس – آسیت – کجی ناخن (مالش) – چاقی – موخوره مالش آب) – استسقاء (۳۰ روز سوپ شیر با یک پیاز خام که در آن رنده شده) – رماتیسم – سکسکه (با عسل) – حصبه (خوردن – ضماد به پاها قوزک پا و ۳ روز این عمل را تکرار کنید) – مسمومیت ه – تقویت شنوائی (چکاندن آب آن) – مننژیت اطفال (۹ ساعت بچه را تا قوزک در ۱ / ۵ کیلو پیاز رنده شده بخوابانید) – وزوز گوش (چکاندن) – یرقان (ترش) – آلبومینوری – لطافت پوست – جوش قرمز.

سوختگی (مالش) – نیش زنبور – غلظت خون – کمر درد – تصلب شرائین و کلسترول – کبد (در شیر جوشانده) – برص (بکوبید با عسل و نمک و باروت ضماد کنید ) ضد عفونی جراحان و جوش خوردن زخمها (بخار) – واریس – زخمهای واریسی – جلوگیری از زنگ زدن اشیاء مسی – رقیق کننده خون –  ریه – خلط آور – آمفیزم و نزله برونش و برونشیت (آب پیاز + عسل) – کوه گرفتگی – سعی کنید پیاز سفید را به صورت سرخ کرده و پیاز قرمز را خام مصرف کنید.


مضرات پیاز

سوءهاضمه (خام) – قولنج (کولیت روده – روده – اسهال – کاهش حافظه (زیاده روی) – بواسیر – خارش پوست – تیروئید – ضعف دید – تیرگی رخسار – ورم کلیه (زیاده روی) – کم خونی (زیاده روی) – معده – عطش – ورم پروستات (سرخ کرده) – گرم مزاجان – عفونت اداری زنان حامله زیاده روی) – میگرن.


مقالاتی از گیاهان دارویی


 

بازدیدها: 23

پیاز